Vær miljøvennlig og bærekraftig - kjøp redesign Dismiss

Visjon

Om Simlen Design

Mitt navn er Lena Simonsen (Simlen).
Jeg har i mange år hatt søm som hobby – og begynte tidlig å sy om “utradisjonelle” stoffer til noe annet enn det som var den opprinnelige bruken.
Under “koronaen” ble jeg syk og måtte gi opp min jobb som vaktmester og fant jeg ut at det var på tide å lære mer for å kunne skape meg et levebrød av hobbyen.
Etter et år på søm og design på Folkeuniversitetet, har jeg lært masse om sømteknikk, mønsterkonstruksjon og mye annet nyttig.
Jeg føler meg nå klar for å åpne en liten systue hvor jeg kan jobbe for og med en annen stor lidenskap – nemlig MILJØVERN og BÆREKRAFT.

Min visjon

  • Ingen systue i Norge kan konkurrere med prisene på nye klær fra en gigantisk klesindustri.
  • Klesindustrien produsere i lavkostland i en kvalitet som krever at det kjøpes nytt fram for å reparere. I tillegg vil de hellere dumpe sine overskudd i en ørken enn å gi det bort til veldedighet. Det er slik vi har blitt vant til å ha det.
  • Kloden vår har ikke ressurser nok til at vi fortsetter denne linjen. VI – du og jeg – er nødt til å innse at vi – selv om vi bor i et av verdens rikeste land – er nødt til å ta vår del av ansvaret for overforbruket i verden.
  • Derfor er det viktig å vite at det av og til vil være “dyrere” å reparere et plagg i Norge – enn det er å få produsert det samme plagg i et lavkostland. Forskjellen ligger i ressursbruken. Det brukes få ressurser til reparasjon – stort sett bare “tid” som ikke forurenser noe i det hele tatt. Men “tid” i Norge koster mer enn “tid” i lavkostland. Hvorfor det ? Fordi det koster mer å bo og leve i Norge.
  • Derfor er et valg om reparasjon ikke et spørsmål om pris – men om å velge det miljøvennlige alternativ.
Scroll to top